Blog tip 7: Doelen delen – wat wil jij bereiken?

You may also like...

39 Responses

 1. Manon zegt:

  Wat een leuke tip! Mijn doel is vooral het inspireren van anderen om gezond te leven, ik denk dat dat voor mijn lezers wel duidelijk is. Daarnaast heb ik toevallig vandaag een lijst met 51 doelen opgesteld die ik de komende 501 dagen wil gaan verwezenlijken, en daar heb ik mezelf als doel gesteld m’n blog met 50% te vergroten. Dat betekent dat ik graag m’n unieke bezoekers, facebooklikes, instagramfollowers en bloglovinfollowers met 50% wil verhogen 🙂

  Leuk om jezelf doelen te stellen en er naar toe te werken!

 2. Stella Loy zegt:

  Ik kan je vertellen dat ik het reuze prettig vind om dagelijks een tip te lezen. Ik heb mij voorgenomen om mijn focus te leggen op de FB challenge met Anne Raaijmakers en Maureen Mulder en laat het nu net zo zijn dat de tips van 365dagen bloggen hier naadloos bij aansluiten. Dit helpt mij om social media in te gaan zetten op een voor mij nieuwe manier. Ik geniet elke dag van alle leerzame opmerkingen en uitingen. Ik ben dus actief mee aan het doen door te observeren en te leren. En het allerleukste is dat ik 100% Geniet.

 3. Annette zegt:

  We zijn een week bezig en ik heb al zoveel geleerd, dank daarvoor Patricia. De 365 dagen challenge is hierdoor een challenge om elke dag even met bloggen bezig te zijn. En dat kan ook op een andere manier dan een blog te plaatsen. Mijn doelen voor de komende maanden (verder vind ik moeilijk te overzien)
  – 2 tot 3 x per week een blog plaatsen
  – blog verspreiden via diverse social media
  – reacties krijgen
  – beeld vormen wat mijn bezoekers wel en niet leuk vinden om te lezen
  – volgers krijgen via Blog en Bloglovin` (dit lijkt me de moeilijkste…..)
  – interessante bloggers vinden, volgen en van hen leren
  Is wel even genoeg zo….

 4. Kim zegt:

  Ik hoop op mijn blog de interactie te vergroten. Op mijn nieuwe blog hoop ik dat het informatieve karakter mensen aanspreekt. Verder geen wensen.

 5. Wat leuk dat je alle doelen hier wilt verzamelen! Mijn doelen voor aankomend jaar zijn:

  – meer over de technische kant van het bloggen leren
  – nieuwe categorieën introduceren en hierdoor weer met meer regelmaat kunnen bloggen
  – meer filmpjes maken
  – de kwaliteit van foto’s en artikelen verbeteren
  – netwerken
  – 350 volgers halen en mijn bezoekers verdubbelen per maand.

  • blogqueen zegt:

   Ja, he @joyce. Alleen zo kunnen we elkaar ook helpen. En Annette – één van de challengers – heeft als doel om interessante bloggers te vinden, zodat ze ze kan gaan volgen. Nou, dan kun je ze natuurlijk hier perfect verzamelen.

  • Misschien een stomme vraag,aar wat zijn volgers? Ik hoor mensen vaal praten over dat ze een x aantal volgers hebben op hun blog. Wat bedoelen ze dan? Bloglovinvolgers, Facebooklikes, nieuwsbriefinschrijvingen … ??

 6. Petra zegt:

  Een van mijn persoonlijke doelen is om mijn leven te plukken. Daar schrijf ik nu ook over op mijn nieuwe blog en ik hoop met mijn blog zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven te plukken. Zelfs als het leven even niet zo leuk lijkt, omdat er bijvoorbeeld een dierbaar iemand komt te overlijden (wat er bij mij voor zorgde dat ik de blog begon!).

 7. Sofie zegt:

  Leuk initiatief! Mijn blogdoelen zijn:
  – Ondanks het vele schoolwerk toch met regelmaat bloggen
  – Volgers op Bloglovin’ (en Twitter) verhogen
  – Wat meer leren over de technische kant van het bloggen

 8. Leuk om te lezen! Ik heb niet specifiek doelen voor mijn blog, maar wel een aantal sportieve doelen opgesteld! Veel succes allemaal om jullie doelen te behalen 😀
  http://healthyrunning.nl/2015/01/01/nieuwe-doelen/

 9. Maaike zegt:

  Doelen delen is inderdaad een goede stok achter de deur! Ik heb de mijne zelf ook op mijn blog gedeeld: muymaaike.nl/persoonlijk/mijn-goede-voornemens-voor-2015/ (wist niet of ik de link hier mocht delen, maar ik zie het hierboven ook, is ook handiger dan alles hier overtypen)

 10. Maris zegt:

  Je gaf mij een tip op mijn blogpost in The bloggerlist om mijn doelen te delen met anderen, dat vond ik een heel leuk initiatief en ik deel graag mijn doelen voor 2015! Mijn doelen voor 2015 is dat ik het liefst gezond wil leven. Op dit moment ben ik bezig met personal training fitness wat erg goed gaat. Ik wil dit jaar graag 25 kg kwijt zijn en hoop dat te kunnen behalen eind december. Daardoor ben ik begonnen met een nieuwe blog. Ook wil ik mijn bezoekersaantallen in de gaten houden en afwisselende artikelen schrijven. Ik wil veel mooie foto’s maken met mijn nieuwe Canon EOS 700d en hoop veel te kunnen bloggen op mijn nieuwe blog en ik hoop mijn memory jar eind dit jaar vol te krijgen met alle mooie herinneringen!

 11. Mijn doel met mijn (zakelijke) blog is, om het aantal inschrijvingen op mijn maillijst uit te breiden naar 200.

  Het aantal unieke bezoekers is prima, alleen de bounce rate niet. Mijn site word namelijk (via Google) ook goed gevonden door mensen die het ‘minder goed voorhebben’ met mijn site. 😉

  De bounce rate is langzaam naar beneden aan het gaan; ik hoop dat dat is omdat er nu meer en meer echt geïnteresseerden op m’n site terecht komen. Maar goed, ik wil ‘m aan het einde van dit jaar op maximaal 50% hebben. Lager mag altijd. 🙂

  • blogqueen zegt:

   Een bounce van 50% is inderdaad een mooi, maar ook pittig doel. Dat je via Google goed wordt gevonden is natuurlijk fijn. Daar zitten vast ook mensen bij die het wel goed met je voor hebben.

 12. Martijn zegt:

  Inderdaad goed om je doelen te delen Patricia, bedankt voor jouw uitnodiging op Facebook. Mijn plannen/doelen voor dit jaar:
  -Één blogartikel per week, waarvan de helft gerecycled.
  – Één gastblog op een ander platform per twee weken.
  – 72.000 unieke bezoekers (een verdubbeling)
  – Meer focus op het verzamelen van e-mailadressen
  – Strakkere planning voor de promotie.
  – Één product ontwikkelen per maand.
  – Misschien een maandelijks vlog.
  – Heel misschien een maandelijkse podcast.

  Minder content en meer traffic. Minder onderwerpen en meer focus.

  Het volledige artikel over mijn plannen en doelen voor 2015: http://wp.me/p3dXCP-SR

 13. Meike zegt:

  Via mijn blog heb ik een aantal persoonlijke doelen gedeeld, maar ook voor mijn blog heb ik doelen. Ik heb een leuke start gemaakt dit jaar, maar merk door tijdgebrek (lees: geen tijd nemen, een van mijn persoonlijke doelen) dat ik nog maar weinig post en vooral via Instagram en Twitter actief ben. Ik wil meer schrijven, vaste rubrieken, interactie van lezers, maar vooral plezier hebben in bloggen.

 14. Lotte zegt:

  mijn doelen:
  – elke dag bloggen
  – bounce rate verlagen
  – bereik van de site minstens verdubbelen
  – socail media beginnen met overal 50+ en als dat gehaald is zien we wel verder 🙂

  • blogqueen zegt:

   Veel succes Lotte! Ook goed dat je je niet te veel druk op legt wat aantal volgers op social media betreft. Al denk ik dat dat makkelijker te realiseren is dan een verdubbeling van bereik van de site. Of verwacht je daar ook veel van Google?

   • Lotte zegt:

    Ik krijg momenteel veel verkeer binnen via google. en de afgelopen week is mijn bereik van de site al met 500 unieke bezoekers gestegen op de hand daar aan heb ik de verdubbeling in mijn doelen geplaatst al als de stijging zo doorgaat het meer als een verdubbeling gaat worden maar dat verwacht ik niet.

 15. Hillene zegt:

  Mijn doelen zijn om 1. meer bezoekers en volgers te krijgen, 2. vaker en geregelder posten en 3. nieuwe rubrieken online zetten voor regelmaat (:

 16. laura zegt:

  Ik heb op mijn site mijn 101 doelen voor het Day zero project staan en het leuke is dat mijn lezers er ook actief mee bezig zijn. Zo heb ik al enkele doelen kunnen voltooien dankzij mijn lezers.

  Ik heb ook afgelopen week mijn statistieken gedeeld met mijn lezers en daarbij de hoop uitgesproken dat ik ze dit jaar mag verdubbelen. Daar wordt eigenlijk meer door andere bloggers op gereageerd dan door mijn lezers. Die interesseert dat niet zo. Die vinden het leuker om mee te denken welke boeken ik kan lezen voor mijn DZP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *