Selecteer een pagina

Vandaag is het Driekoningen… Misschien denk je wat moet ik nu met de drie Wijzen op mijn blog, maar daar kun je verrassend veel kanten mee op. Daarom vandaag deze creatieve tip.

Driekoningen is een Christelijke feestdag. Elk jaar op 6 januari wordt gevierd dat de drie Wijzen een bezoek brachten aan het kind Jezus in Bethlehem. Dit is ook de dag waarop de meeste mensen uiterlijk hun kerstboom afbreken. Soms wordt wel eens gezegd dat het weghalen van de boom vóór Driekoningen ongeluk zou brengen.

Daarnaast is dit natuurlijk ook de dag, waarop kinderen ’s avonds in groepjes van drie verkleed langs de deur komen met een lampion in hun hand. Ik ben zelf in het Katholieke Zuiden opgegroeid dus het Driekoningen-lied is mij niet onbekend. Je zou dus kunnen denken aan een artikel over tradities, over hoe je die als kind beleefde of het geloof als je christelijk bent.

Maar als je verder denkt en het helemaal los trekt van de geschiedenis, dan kun je meer kanten op. Als ik namelijk ‘Wijzen’ hoor dan moet ik denken aan wijze heren en dames, waar ik al veel van heb geleerd. Je zou deze personen ook in het zonnetje kunnen zetten.

bloggen_tips_365dagen_driekoningen_creatief_denken