Selecteer een pagina

Deze tip klinkt misschien heel eenvoudig, maar jezelf presenteren blijft voor velen toch een pittige opgave. Zeker voor de ondernemers die graag zakelijk willen bloggen, wordt dit een mooie klus. Het draait tenslotte allemaal om je profilering. Hoe pak je dat aan. Je wil natuurlijk het liefst vertellen over die geweldige producten die je allemaal in je assortiment hebt, maar is de lezer daar daadwerkelijk in geïnteresseerd? Vraag dat jezelf eerst af voor je aan de slag gaat. Wat zou jij willen weten als jij de lezer was?

Waarom blog jij? Vertel dat tegen je lezers. En nee, dan hebben we het niet over wat je wil bereiken, maar waar komt die passie voor dit onderwerp vandaan. Zo blog ik al jarenlang op Boekenblog. Maar waarom ben ik dan juist de goede persoon hiervoor. Ik heb daar wel eens kort over geschreven, maar deze week neem ik de lezer mee naar de tijd dat ik zo’n beetje alle boeken uit de bibliotheek las. Met dat soort artikelen kun je lezers ook binden; ze kunnen zich dan met jou identificeren.

Als jij vol vuur schrijft over wat je drijft, dan blijf je in iemands gedachte. Je bent namelijk nieuwsgierig naar hoe het verder gaat. En dan maakt het niet uit of je al jarenlang blogt of net begonnen bent; zo’n persoonlijk verhaal trekt altijd lezers. Mooi voorbeeld is het artikel waarin ik de start van mijn strijd tegen de kilo’s beschrijf. Meer dan vijfhonderd man heeft inmiddels gelezen hoeveel ik weeg. En iedere woensdag – maar vaak regelmatiger – nemen ze een kijkje op mijn blog om te zien hoeveel de weegschaal nu aangeeft.

Maar je kunt het ook creatiever aanpassen. Met name op een persoonlijk blog werkt dit heel goed. Blog jij over fashion en schrijf je dat je als kind altijd al met kleding in de weer was? Doe er dan foto’s van vroeger bij – met natuurlijk bijzondere outfits – om dit te illustreren. Dan betrek je de lezers er nog meer bij. Je maakt je lezer echt deelgenoot. Zelfs als je al langere tijd blogt, blijft dit iets waar lezers van zullen smullen.

-> Verwar dit niet met het ‘over mij’ gedeelte. Daar schreef blogger Laura vandaag een interessant artikel over. Sluit helemaal aan bij de challenge-tip van vandaag.

bloggen_tips-365dagen_presenteren_voorstellen