Selecteer een pagina

Wist je dat je prachtige documentaires kunt delen op je blog? Veel van de filmpjes van NPO Doc zijn te embedden. Wie weet zit er wel een documentaire bij die heel relevant is voor de branche waarin jij actief bent.

Voor TwijfelMoeder heb ik zo bijvoorbeeld prachtige audio-fragmenten gevonden. Denk aan ‘Als een kind krijgen geen optie is’ en ‘Wat is een goeie vader’. Voor de site echt hele relevant documentaires.

Je kunt op de site op verschillende manieren zoeken. Zo kun je kijken naar actuele documentaires, meest bekeken video’s, maar als je helemaal bovenin op Documentaires klikt, dan kun je ook zoeken op locaties, thema’s en makers.

Nu kun je zo’n filmpje of audio-fragment lukraak op je blog plaatsen, maar dat is natuurlijk wel heel gemakkelijk. Nee, schrijf ook een toelichting. Hoe kijk jij hier tegenaan. Als je een persoonlijk blog hebt, kun je ons meenemen in de gevoelens die je had toen je de documentaire voor het eerst zag. Blog je zakelijk dan geef je er je visie op als professional.

Echt de keuze is eindeloos. En lukt embedden niet (in sommige gevallen is dat uitgeschakeld) of heb je daar geen interesse in, dan kun je natuurlijk ook gewoon naar de filmpjes linken. Nog geen plannen voor deze zondag, dan weet je wat je kunt doen.

Embedden van NPO Doc; zo doe je dat.

bloggen_tip_365dagen_documentaires_embedden_npo