Blog tip 27: Archief recyclen of updaten

You may also like...

10 Responses

 1. Linda zegt:

  Bedankt voor de tips, in de nieuwsbrief was ik al van plan de top 5 van die maand op te nemen. Nu maar even verder puzzelen hoe of wat. De plugin revive old posts Is in ieder geval uitgeschakeld.

 2. Laura zegt:

  Ik krijg er 0 negatieve reacties op en dat is een kwestie van goed instellen, integendeel: ze worden nog met grote regelmaat geretweet of als favoriet aangegeven.

  Je kunt bepaalde berichten uitsluiten (bijv als ze geënt zijn op actualiteit en dus later niet meet van toepassing zijn). Je kunt aangeven dat artikelen ouder dan xxx dagen niet meer mogen etc.

  Voor mij is het een belangrijke verkeersbron en niemand vindt het zo erg dat ze hebben geklaagd.

  • blogqueen zegt:

   Denk dat je hierbij ook kanttekening moet maken dat je account nog vers is en je dus ook nog steeds veel nieuwe volgers krijgt. Voor hun is die info dus ook echt nieuw. Volg je al langer dan krijg je eerder het ‘nu weten we het wel’ gevoel. En inderdaad goed instellen is ook erg belangrijk als je er wel voor kiest.

   • Laura zegt:

    Het ‘probleem’ met Twitter is dat het enorm vluchtig is. Je leest nooit alles van iedereen en daarom is herhalen bij dit medium juist zo krachtig. Mits je niet de verkeerde dingen herhaalt en niet te oude berichten. Ik heb nog geen 100 berichten en er is dus al wat herhaling in geweest. Zonder enige klacht. Maar met veel retweets en fav’s.

 3. Nicole zegt:

  Ik zet het ook af en toe op twitter, maar dan lekker zelf, niet via een plugin. Ook zet ik erbij “uit de oude doos” dus dan weten de volgers die mij al erg lang volgen dat zij het waarschijnlijk al gelezen hebben!
  Heb het inderdaad ook met oud en nieuw gedaan, terugblik en had toen zelfs volgers die het al gelezen hadden maar het nogmaals wilde lezen 🙂

 4. Oudere artikelen komen bij mij ook naar boven via ‘related posts’. En via ‘recente reacties’ in de sidebar, doordat mensen blijkbaar via Google op een ouder artikel uitkomen en erop reageren.

  Verder link ik – indien het past in en bij de tekst in een nieuw blog – (handmatig) naar eerdere artikelen over hetzelfde onderwerp.

  Zo’n terugblik op het jaar vind ik wel een leuke om een keer uit te proberen. Over een maandje of 11, dus. 😉

 5. Charlotte zegt:

  Ik zet oude berichten nog wel eens in. Vooral als ze relevant zijn. Leeft er op twitter een discussie waar een oude blogpost van mij relevant bij is, gooi ik die er nog eens in (met hashtag). Op Facebook doe ik dat weer minder snel. Uiteraard verwijs ik wel naar oude blogpost wanneer er vragen worden gesteld of iets dergelijks.
  Wat betreft het updaten zorg ik in de meeste gevallen voor een update van de oude blogpost. De oude vind ik dan niet mooi of goed meer, maar verwijderen doe ik liever ook niet. Door ze te verbeteren krijgen ze weer waarde en vind ik dat ik het ook weer mag delen.

  • blogqueen zegt:

   Ja, jij kunt wat dat betreft volgens mij best vaak even een blogbericht van je tippen. Zoals jij update is inderdaad ook mogelijk. Denk ik jou geval ook belangrijk, omdat je geen verkeerde info op je blog wil hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *