Selecteer een pagina

Wil je wel dagelijks een artikel op je blog, maar heb je af en toe het gevoel dat het dan een ‘moetje’ is waarbij je niets nieuws meer brengt? Waarom kies je er dan niet voor om gastbloggers uit te nodigen? Misschien ken je wel mensen die echt een verhaal hebben dat van meerwaarde is voor je website.

Zo’n gastblogger kan eenmalig zijn of haar verhaal doen, maar je kunt er ook een terugkerende rubriek van maken. Misschien kan deze persoon wel iedere week een bericht voor je site schrijven. Dat is niet alleen leuk voor je lezers, maar ook goed voor de bekendheid van je eigen site. De gastblogger heeft tenslotte ook zelf een netwerk en die personen willen dat artikel vast ook lezen.

Als je het zakelijk bekijkt dan kun je kiezen om één van de ondernemers waar je vaak mee samenwerkt de kans te geven om zich te profileren. Hij of zij kan dan ook vertellen over de dienst die jullie samenleven. Als die persoon echt de specialist is, komt dat altijd beter over dan dat jij een ‘algemeen’ bericht schrijft. Maar je kunt de gastblog mogelijkheid ook aangrijpen om iemand uit je netwerk in het zonnetje te zetten. Alleen schrijf je het dan niet zelf, maar geef je hem of haar de kans om een tekst aan te leveren.

Je ziet dit al heel veel op food-, health-, fashion- en beautyblogs. De bloggers schakelen dan iemand in die echt van meerwaarde is. Denk bijvoorbeeld aan de fashionblogger die eigenlijk niets met beauty heeft, maar wel reviews van producten op haar site wil. Dan kun je beter een kenner inschakelen. Je wil de kwaliteit van je artikelen toch waarborgen.

Voor persoonlijke bloggers is dit misschien wat lastiger, maar wat dacht je van een gastblog van die ene blogger wiens artikelen je altijd leest. Misschien wil die ook wel iets voor jou schrijven als zijn of haar blog ook vermeld mag worden. En waarom zou je dat niet doen? Wat mij betreft is dat niet eens een vraag; die vermelding hoort er gewoon bij.

Wil je dat ik een gastblog voor jouw blog schrijf? Of heb jij een goed idee voor een aanvulling op BlogQueen.nl? Stuur me gerust een mailtje: info@blogqueen.nlovv gastblog.

 

bloggen_tip_365dagen_gastblog_meerwaarde