Selecteer een pagina

Uren kan ik mezelf vermaken met YouTube-filmpjes. Maar soms kijk je naar zo’n video en dan weet je ‘hier moet ik wat mee’. Dan kun je natuurlijk in detail gaan beschrijven wat je zag, maar je kan dat filmpje ook delen. En je gevoel omschrijven.

In de titel heb ik het nu het leukste YouTube-filmpje genoemd, maar het kan natuurlijk ook een ontroerend, bizar, leerzaam, hilarisch filmpje zijn. Zo’n video waar iedereen het over heeft. Of juist niet, want als jij als blogger altijd als eerste van die bijzondere video’s deelt dan is dat natuurlijk je USP.

Voor zakelijk bloggers is het inzetten van YouTube materiaal ook heel geschikt. Misschien heb je zelf filmpjes gemaakt, maar je kunt er ook voor kiezen om een filmpje te gebruiken om een situatie te illustreren. Hoe zou jij in die situatie handelen. Die vraag kun je ook aan je lezer voorleggen. Die gaat dan ook met een bepaalde blik kijken om vervolgens je antwoord te lezen. Hij of zij ziet dan dat jij de specialist bent. Jij weet hoe je in deze situatie als geen ander hoe je moet handelen.

Hoe dat delen in z’n werk gaat, heb ik voor de beginners weer uitgelegd in een apart blog dat eerder online is gegaan.

Tja, en dan de vraag welk filmpje ga ik vandaag met jullie delen. Gister heb ik na lange tijd weer eens naar DWDD gekeken en daar kwamen een aantal fragmenten voorbij die ik echt helemaal gemist heb. Jij kent ze misschien al. Maar ik ben niet zo’n tv-kijker (wel een echte serie-liefhebber; en dan geen Amerikaanse, maar Vlaamse). Daar heb ik dus Salamander Klöpping ontdekt. Dat is een typetje uit de Zondag show van Arjan Lubach. In het onderstaande filmpje heeft hij het over volgen. Volgens mij kon het niet toepasselijker.

En deze kan dan niet achterblijven:

bloggen_tip_365dagen_youtube_video_delen_leukste