Selecteer een pagina

Pinterest is de perfecte inspiratiebron. Heerlijk om op zondagmiddag met de iPad op schoot allemaal moois te pinnen. Waar er in eerste instantie vooral veel prachtige afbeeldingen werden gedeeld, ontdek je via deze weg nu ook veel interessante artikelen. Die leuke afbeeldingen mag je – mits ze aan een paar regeltjes voldoen – ook op je blog gebruiken.

Met de informatie die je hier treft, kun je ontzettend veel. Maak bijvoorbeeld een post waarin je allemaal leuke gratis ‘printables’ zet. Jij neemt dan als het ware het zoekwerk van je lezers uit handen. Want wat dat betreft is er een hoop te vinden. Wat de free printables betreft, ik heb het bord ‘Printen maar…’ aangemaakt. Die link kun je dan ook toevoegen aan je post en aangeven dat je deze regelmatig van nieuwe pins zal voorzien; grote kans dat je lezer je ook op Pinterest gaat volgen.

Of misschien ben je toe aan een nieuw design voor je blog. Dan kun je een bord aanmaken met inspiratie – de link delen in je bericht – en vragen naar de reactie van je lezers. Wat vinden zij van de desbetreffende thema’s. Ook hier heb ik alvast een bord voor jullie gemaakt, dan kun je zien wat er mogelijk is.

Je kunt ook afbeeldingen van Pinterest Embedden op je site. Let er wel op dat het materiaal uit de EU komt. En zorg ervoor dat je de afbeelding niet upload, maar dat via de link-mogelijkheid doet. Charlotte Meindersma schreef er dit handige artikel over (Pinterest staat onderaan).

bloggen_tips_365dagen_pinterest