Selecteer een pagina

Weet je echt niet waar over te schrijven, pak dan ‘Het Boek Met Alle Gespreksonderwerpen’ erbij. Dit bijna zeshonderd pagina’s tellende werk is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan in het ‘echte’ leven. Maar ook voor bloggers met een writers block is dit een handig boek.

Wat voor vragen je kunt verwachten? Nee, ik ga ze niet allemaal op een rijtje zetten, maar ik kies ervoor om het boek op willekeurige bladzijden open te laten vallen. Dat doe ik zes keer.

  1. Welk advies zou je iedereen willen geven
  2. Wie zou je vandaag kunnen helpen? Waarom heb je dat nog niet gedaan?
  3. Wat is het vreemdste boek of tijdschrift dat je ooit gelezen hebt?
  4. Wat zou je doen als een vreemde jou een moord opbiecht?
  5. Welke persoon die nauwelijks bekend is bij het grote publiek verdient volgens jou meer erkenning? Waarom?
  6. Hoe lang kun jij zonder jouw gsm of e-mail? Waarom?

Je kunt ervoor kiezen om deze zes vragen te beantwoorden in een blogpost. Maar je kunt ook over iedere vraag een apart bericht schrijven. Daarbij hoef je de vraag niet te beantwoorden of te benoemen; je kunt – in het geval van die mobiel – ook een blog schrijven over al die stelletjes die tijdens een romantisch diner nog steeds met hun smartphone in de hand zitten.

Laat je inspireren door al die vragen in het boek. Als ik bijvoorbeeld die vijfde lees, dan zie ik meteen een rubriek voor me. Je kunt hier zoveel kanten mee op. Kies voor een interview met een aanstormend talent of juist iemand die in je vakgebied heel bekend is, maar daar buiten ook alle lof verdient (tip voor de zakelijke blogger). Wat hier zo leuk van is, is dat die persoon het ook een eer zal vinden als je een mooi bericht schrijf. Hij of zij zal het dan via zijn sociale media ook verder delen.

Het Boek Met Alle Gespreksonderwerpen‘ is in 2010 uitgekomen – of het nog in de boekhandel ligt, durf ik niet te zeggen – maar online is hij nog verkrijgbaar.

bloggen_tips_365dagen_gespreksonderwerpen