Selecteer een pagina

Ploggen – ken je dat al? Dan schrijf je geen tekst, maar deel je foto’s op je blog. Op die manier kun je een uniek kijkje achter de schermen geven bij je bedrijf. Heb je een persoonlijk blog, dan leren de lezers je zo nog beter kennen.

Wat is ploggen?

Een plog of photoblog is niets anders dan een beeldverhaal. Je laat zien wat je hebt meegemaakt. Voordeel daarvan dat je die foto’s ook op je Pinterest pagina kan zetten. En een teaser-beeld op bijvoorbeeld je Instagram. Mensen zijn natuurlijk van origine al nieuwsgierig, dus je lezers zullen zo’n kijkje achter de schermen zeker waarderen.

Ben jij fotograaf of vormgever dan zou ik er zelfs voor kiezen om altijd te ploggen. Een mooi voorbeeld vind ik het blog van Mon et Mine. Deze bruidsfotografen delen na een klus hun prachtige foto’s ook online. Zo krijg je echt een beeld van hun stijl. Echt een geweldig manier om jezelf dus te profileren als je met beeld in de weer bent. Blog je persoonlijk dan kun je eens een kijken bij Cynthia van MissLipgloss. Haar ‘sneak peak’ is als het ware een plog, maar ook als je op plog zoekt op haar site kom je leuke voorbeelden tegen.

Valkuil ploggen

Een goede plog geeft echt een mooie weergave van wat je op dat moment meemaakt. Het zijn mooie foto’s, die echt wat laten zien. Je bent dus ook de hele tijd in de weer met je camera. Nu gaat dat met smartphones natuurlijk al heel makkelijk; die heb je eigenlijk altijd bij de hand.

Maar dan moet je die foto’s dus niet vergeten te nemen. Want een leeg bord na een heerlijke lunch is natuurlijk niet zo’n beste foto. Nee, je lezers willen dan juist zien wat er op je bord ligt. Daarnaast moet je ook een goede balans in foto’s vinden. Hoeveel ga je er plaatsen? Jij kent je doelgroep het beste. Die meiden die Cynthia volgen, smullen hier van. Ze kunnen niet genoeg foto’s van hun idool bekijken, maar hoe zit dat met je klanten? Overdrijf dus niet.

Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar mijn plog… Ik heb mijn best gedaan en gisteren een aantal foto’s gemaakt. Klik hier voor mijn plog.

bloggen_tip_365dagen_ploggen_foto_fotoblog