Selecteer een pagina

Onverwachts een telefoontje. Paniek aan de andere kant van de lijn. Onduidelijkheid. Wachten… Onzekerheid… Zenuwslopende minuten. Misschien zelfs wel een uur. Dan hoor je weer die ringtone. Tranen aan de andere kant van de lijn.

Andere prioriteit dan bloggen

Eigenlijk zou er vandaag een heel andere blogtip online gaan. Het moest een handig overzicht worden. Maar door onverwachts nieuws kan ik me niet meer concentreren. Op dit moment is er een andere prioriteit dan bloggen; ik wil er zijn voor een dierbare die net te horen heeft gekregen dat een goede vriend overleden is.

Als je onverwachts zo’n nieuwtje krijgt, dan staat de wereld even stil. Ik moet zelf denken aan het moment waarop ik te horen kreeg dat een goede vriend van de familie – een jongen met wie ik opgroeide – verongelukt was. In de bloei van zijn leven getroffen door het noodlot. Die ochtend ben ik wel naar mijn werk gegaan; maar ik liep er als een zombie rond. Verrichte mijn werkzaamheden op de automatische piloot.

Ruimte voor verdriet

Waarschijnlijk hebben we – helaas – allemaal wel eens zo’n onverwachts, verdrietig bericht te horen gekregen. En dat hoeft niet alleen een overlijden te zijn, maar je leven kan ook op z’n kop staan door de constatering van een ernstige ziekte, een verbroken relatie, en ga zo maar verder. Allemaal berichten, waardoor je hoofd echt niet bij je blog is. Of misschien juist wel, omdat je dit nieuws een plekje wil geven. Je wil je vingers over het toetsenbord laten vliegen om woorden te vinden om dit onverwachts verdriet te delen.

Op een blog mag zeker ruimte voor verdriet zijn. Als jij er niet bij bent met je hoofd dan zal je lezer dit automatisch ook merken. Stop je onverwachts met bloggen, omdat je hoofd er echt niet meer naar staat, dan valt dat ook op en haakt de lezer misschien af. Schrijf je een kort bericht over wat er speelt – en dat kan zelf zonder in detail te treden – dan zullen je lezers dit absoluut begrijpen. Durf jezelf te laten zien.

Zakelijk gezien

Op een persoonlijk blog is dit natuurlijk heel makkelijk, maar hoe doe je dat als zakelijk blogger? Als het bedrijf gewoon doorgaat, dan kun je er voor kiezen om zo’n onverwachts bericht gewoon te laten voor wat het is. Maar als het ook invloed heeft op je dienstverlening – omdat je bijvoorbeeld een dagje dicht moet of onverwachts afscheid heb moeten nemen van een collega – dan zou ik het zeker melden. Hoe dat is aan jou… Het kan gewoon kort zakelijk, maar je kunt ook je gevoel tonen. Hou hierbij de tone of voice van je blog in de gaten.

Eerder schreef ik over je kwetsbaar opstellen; dat merk ik nu ook. Dank voor de lieve berichtjes.

Onverwachts… waar moet jij daar aan denken? Blog hierover.

bloggen_tips_365dagen_onverwachts