Selecteer een pagina

Content Idea Generator bedenkt ideeën voor jou. Echt als je zelf even geen inspiratie hebt – en zelfs de tips van andere bloggers hebben je niet geholpen – dan kun je een kijkje nemen op verschillende sites.

contentideageneratorWaarom Content Idea Generator gebruiken?

Heb je last van een flink writer’s block; heb je alle andere tips van mij al doorgelezen en helpen zelfs de blogspiratie-tips van de andere bloggers niet meer? Dan kun je de hulp inschakelen van een content idea generator. Die brengt je zo weer op verfrissende ideeën. Of ze bruikbaar zijn… Tja, dat is natuurlijk aan jou; letterlijk over nemen van de tips is niet altijd mogelijk.

Maar zelfs als je wel inspiratie hebt, maar even toe bent aan een verfrissende noot dan kun je zo’n tool gebruiken. Natuurlijk heb ik nog genoeg tips over bloggen op de plank (ik moet nog wel wat dagen), maar met zo’n zin als ‘Why blogs are sexy’ of ‘why writing is killing you’ kun je toch weer even een andere kant op.content_idea_generator

Portent’s Content Idea Generator

De bovenstaande twee voorbeelden heb ik via Portent’s Content Idea generator. Deze werkt heel makkelijk. Je gaat naar de site, typt daar je woord in (in het Engels) en dan kun je op het refresh knopje duwen voor andere ideeën. Dan komt er bijvoorbeeld naar voren ’18 Podcasts About Writing’, en wat denk je van ‘Save Your Marriage Using Only Blogs’.

Hubspot’s blog topic generator

Hubspot heeft ook zo’n Content Idea Generator, ze noemen ‘m zelf de ‘blog topic generator’. Deze is misschien nog wel fijner dan die van Portent’s. Hier geef je drie termen in – in dit geval: blog/write/tips – en dan komen er voorstellen uit rollen. Als je hier op Try Again klikt, komen er niet zo heel veel andere onderwerpen uit rollen. Je kunt dan beter variëren in woorden.

 

Content Ideator

Dit is één van de meest uitgebreide vormen van een Content Idea Generator: de Content Ideator. Ik heb het woordje blog ingetikt en krijg meteen 190 voorbeelden. En dit zijn voorbeelden waar je in mijn geval echt wat mee kan. Probeer dat ook eens voor je eigen blog. Ongeacht of je nu persoonlijk of zakelijk blogt; dit zorgt hoe dan ook voor inspiratie.

bloggen_tips_365dagen_content-idea-generator