Selecteer een pagina

Canva blijft mij keer op keer verbazen met de vele ontwerp mogelijkheden. Maar zoals jullie vanochtend misschien wel gezien hebben, gaat het ook wel eens mis. Daarom plaats ik vandaag even een blog waarin ik jullie meer vertel over de site en vertel hoe je blunders voorkomt.

Als je naar www.canva.com gaat, dan ontdek je allerlei ontwerp mogelijkheden. Wil je een nieuwe Facebook cover, Twitter header, Pinterest design, Instagram afbeelding of noem maar op maken; het is allemaal mogelijk. Ik heb zelfs een heel boekwerk gemaakt via deze site die werkt via een eenvoudig drag and drop-systeem.

Heb je het goede formaat gekozen dan kun je zelf gaan ontwerpen. Er zijn al lay-outs beschikbaar, maar je kunt zelf ook vanaf de start beginnen. Dat heb ik gedaan bij de afbeelding die ik gebruik voor mijn tips. Eerst heb ik mijn uploads aangevuld met een foto van mij en mijn logo. Maak je gebruik van je eigen foto’s en zelfgemaakte lay-out dan kost het gebruik van Canva niets. Gebruik je hun foto’s en lay-out dan moet je een kleine vergoeding betalen.

Vervolgens heb ik bij tekst een mooi ontwerp uitgezocht, waarmee ik de bovenste paarse balk met mijn foto heb gemaakt. Dat was wel even een priegelklus, omdat het geen standaard ontwerp is, maar een combinatie van twee. De tekst heb ik vervolgens zelf gemaakt via de opties die helemaal bovenin bij tekst staan. Je kunt daarbij uit ontzettend veel lettertypes en kleuren kiezen. Weet jij de kleurcode die je op je blog gebruikt, dan kun je deze bijvoorbeeld terug laten komen.

Bij mij gaat het bij de laatste stap vaak mis. Reden: ik ben te ongeduldig voor het systeem. Ik wil het liefst meteen de afbeelding downloaden. Maar je moet wel zorgen dat de site het ontwerp goed heeft opgeslagen en dat er geen onderdelen meer zijn geselecteerd. Je kunt bij de download kiezen voor een PDF van hoge kwaliteit of voor een afbeelding.

Wil je je design daarna nog een keer gebruiken – zoals ik ook dagelijks doe bij de tips – dan kun je je gemaakte afbeelding makkelijk kopiëren en weer hergebruiken.

Kennen jullie Canva al? Gebruik je ‘m al dan hoor ik graag wat jij er zoal mee ontworpen hebt.

canva_bloggen_afbeeldingen_bewerken_ontwerpen_design