Selecteer een pagina

Zomertijd: hoe moet die klok ook alweer? Uurtje naar voor… Of toch naar achter? Hoe ging dat ezelsbruggetje ook alweer? Misschien heb je er vooraf al een bericht over geschreven; de klok is tenslotte vannacht al verzet naar zomertijd. Maar ook op deze zondag kun je er over bloggen.

Zomertijd: uurtje minder slapen

Als de zomertijd in gaat, wordt de klok van twee naar drie uur gezet. Dat betekent dus een uurtje minder slaap. En als je net als ik daar nogal gevoelig voor bent, dan heb je hier nog een paar daagjes last van. Je wordt te vroeg wakker en ’s avonds val je op de bank al tijdens je favoriete show in slaap. Toch is het ieder jaar weer fijn dat de zomertijd in gaat; dan is het des te sneller zomer. Er valt een uurtje weg, zodat het nog sneller zomer is. Zo onthoud ik het altijd.

Maar zo’n uurtje slaap, zorgt natuurlijk ook voor hilarische situaties. Ik weet nu al (ik schrijf dit bericht nog voor het verzetten van de klok) dat ik vanochtend in paniek naar m’n telefoon kijk, vervolgens naar de klok op onze slaapkamer en dan weer naar m’n telefoon. Hoe laat is het nu ook alweer? Is die iPhone echt automatisch naar de juiste tijd gegaan. En dan gaat het natuurlijk ook wel eens mis, omdat je de wekker vergeet te zetten en dus te lang slaapt. Als je zo een speciale afspraak hebt gemist, is dat natuurlijk wel een must write voor op een persoonlijk blog.

Wat over zomertijd schrijven?

Wat je over de zomertijd kan schrijven? Natuurlijk kun je schrijven dat het weer zover is. Of je deelt zo’n anekdote, zoals ik die hierboven schreef. Dat kan natuurlijk mooi vandaag. Maar je kunt ook andere kanten op. Gaat je blog over wonen of shoppen, dan kun je natuurlijk ook de mooiste klokken of wekkers verzamelen in een shopping. Ook het waarom van het verzetten van de klok, kun je op diverse blogs natuurlijk nog eens benoemen. Als reisblogger beschrijf je natuurlijk hoe ze dat in het buitenland doen. Actief in de gezondheidsbranche? Dan kun je als zakelijk blogger natuurlijk ook schrijven over de invloed die zo’n uurtje minder slaap op onze gezondheid heeft.

Maar niet alleen vandaag valt er over de zomertijd te bloggen. Nee, eigenlijk moet je dat al eerder doen. Heb jij handige ezelsbruggetjes om het verschil tussen winter- en zomertijd te onthouden? Dan is dat natuurlijk een leuk bericht voor op je persoonlijke blog. Die kun je vandaag al schrijven en klaarzetten voor 24 oktober. In de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober komt er namelijk een einde aan de zomertijd.

Vertaal de zomertijd naar een bericht voor jouw blog. Misschien kun je ‘m vandaag al plaatsen; en anders zet je ‘m alvast klaar.

bloggen_tips_365dagen_zomertijd