Selecteer een pagina

Oscars 2015; blog jij over de Award show die vanavond weer op de agenda staat? Het is inmiddels de 87e keer dat de felbegeerde gouden beeldjes – The Academy Awards – worden uitgereikt. Welke films scoren, maar misschien nog belangrijker hoe zien al die filmsterren er uit op de rode loper? Op de meeste blogs past een onderwerp met betrekking tot Oscars perfect.

Oscars 2015 op je blog?

Voor film-bloggers is dit natuurlijk volgens mij het hoogtepunt van het jaar. Zij zijn al tijden in de ban van deze uitreiking. Natuurlijk bloggen ze over het nieuws; wie zijn er genomineerd en volgen er daarna mooie portretten van de kansmaker op één van de Oscars. Reviews van de genomineerde films behoren er natuurlijk ook bij. En ook de Nederlandse kanshebber wordt natuurlijk niet vergeten. Lees het artikel uit de NRC en je doet misschien nog wel meer inspiratie op voor je blog wat de Utrechtse filmmakers Job, Joris & Marieke betreft.

Heb je een persoonlijk blog én ben je een filmliefhebber dan kun je je hierdoor laten inspireren. Plaats bijvoorbeeld een bericht over de genomineerde films die jij al hebt gezien. Of doe een voorspelling; wie gaan er volgens jou met een Oscar naar huis? Heb je niets met film, dan kun je natuurlijk ook schrijven over hoe jij je zou kleden voor zo’n event. Of wat je in je speech zou zeggen als jij zo’n belangrijke prijs in ontvangst mocht nemen.

Fashion-bloggers jullie hoef ik ook niets uit te leggen. Alle prachtige jurken daar valt genoeg over te schrijven niet waar? Dat geldt ook voor de beautybloggers; de make-up, het haar, maar ook beauty-behandelingen die de sterren hebben ondergaan voor ze op de rode loper bij de uitreiking van de Oscars verschijnen – daar kun je het allemaal over hebben. Hou grote Amerikaanse showbizz-blogs in de gaten, want die zijn vaak als eerste van dit soort zaken op de hoogte. Zelfs als je een health- and lifestyle blog hebt, kun je hier alle kanten mee op. Hoe blijf je bijvoorbeeld zo zen voor zo’n belangrijke Award-show of hoe zorg je ervoor dat je snel in shape bent.

Zakelijke link Oscars?

De Volkskrant heeft gister het bericht gepubliceerd ‘Geld is essentieel voor het winnen van Oscar’. Stephen Follows, die een blog bijhoudt over de economische kant van de filmindustrie heeft uitgerekend dat een filmstudio 10 miljoen dollar uitgeeft aan een Oscar voor Beste film. Want zonder zo’n dure promotiecampagne maakt een film veel minder kans op het felbegeerde beeldje. Voor de zakelijke bloggers in de marketing en pr-tak is dit dus een mooi bericht om op verder te gaan. Weet je veel over de beïnvloeding van consumenten; dan kun je hier natuurlijk ook verder op inspelen. Want wij willen na de uitreiking natuurlijk de winnende films zien.

Zit je in de mode dan kun je de feestelijkste outfit uit je shop vandaag in de schijnwerpers zetten op je blog. Maar je kunt er als herenmodezaak ook voor kiezen om een artikel te schrijven over hoe je het perfecte pak voor zo’n exclusieve gelegenheid kiest. Heb je als fotograaf ook ervaring met het maken van rode loper foto’s, dan kun je een artikel schrijven over hoe je die sterren binnen no time prachtig op de foto krijgt. En natuurlijk deel je daarbij even een aantal mooie platen. Dat het geen wereldsterren zijn? Daar draait het niet om; je biedt met je artikel tenslotte waardevolle content door tips te geven.

Ben je werkzaam als visagiste, kapster, schoonheidsspecialiste – ja dan zijn de Oscars 2015 natuurlijk een bron van inspiratie. Misschien is één van die sterren wel ambassadeur van een merk dat je gebruikt in de salon. En wat ik ook al tegen de beauty zei: de mogelijkheden om over de looks van de sterren te schrijven zijn eindeloos.

De Oscars 2015 worden gepresenteerd door Neil Patrick Harris. In Nederland wordt de uitreiking van de Academy Awards exclusief uitgezonden door Film1. Vanaf 22.30 uur kun je hier terecht. Op maandagavond volgt om 20.30 uur de Highlightshow.

bloggen_tip_365dagen_oscars_2015_blog_awards