Selecteer een pagina

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste gadgets, ontwikkelingen in nieuwe media, handige apps, plugins en ga maar door? Natuurlijk kun je dan uren op Tweakers doorbrengen, maar ik heb vijf andere favorieten die garant staan voor een dagelijkse dosis technieuws. En wat ik wel durf te stellen: de leukste techbloggers zijn vrouw. Je ontdekt mijn favorieten in de Blog5 van vandaag.

bloggers_tip_viviannebendermacher_techionista

Techionista – Zelf bezoek ik ‘Techionista’ van Vivianne Bendermacher het vaakst. Okay, zij is in het voordeel, omdat ik haar als tijdschriftenliefhebber (en als freelancer voor die bladen) natuurlijk volg op Twitter. Vivianne is ruim zes jaar hoofdredacteur van het populair wetenschappelijke tijdschrift KIJK geweest en is nu algemeen hoofdredacteur bij Viva. En in haar vrije tijd heeft ze in maart 2014 dus ook nog eens Techionista.com opgezet.

En hoe… Ze spot iedere keer weer zaken waarvan ik denk ‘dat wil ik ook’, zoals de Vegua. Echt dat artikel moet je lezen; hoe een stel poepende goudvissen voor de groei van een kropje sla zorgt. Dat heet ook wel aquaponics. Echt als ik Techionista niet zou lezen, zou ik hier nooit van op de hoogte zijn geweest. Of wat denk je van ‘Dolfi: de wasmachine op zakformaat’ en dan al die handige apps. Echt hier moet je even voor gaan zitten. Ja heren, ook jullie zullen hier veel interessante zaken ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onenightstand vanaf je bank in China. Een nieuw social network voor sextoy-sex wordt hier ook gewoon besproken, net als gave Robotics.

Techgirlbloggers_tip_techgirl_ankehorstman – Wat mij betreft komt Techgirl er echt aan. Tien vrouwen aangevuld met gastbloggers schrijven enthousiast over de nieuwste gadgets. Zelf zeggen ze: “Dat hoeft niet te betekenen dat elke smartphone roze hoeft te zijn. Maar ‘stylish’ is toch wel een toverwoord. In een overvolle markt hoeven we immers geen genoegen te nemen met slecht vormgegeven of nutteloze gadgets, nietwaar?”

De site is mooi vormgegeven en het aantal categorieën is erg overzichtelijk. De dames plaatsen goede reviews, maar delen ook heel handige tips en leuke filmpjes. Als journalist kijk ik natuurlijk ook altijd naar de ‘kop’ (titel van) het bericht. Ja, dan kan ik ‘Is hyperlinken link?’ en ‘ Vivofit 2 wordt Boos als je stil zit’ wel waarderen. Zo’n artikel over Fiverr is natuurlijk hartstikke handig en wie wil er nu geen smartphone winnen. Kortom weer een blog erbij voor in je favorieten.

Intogadgetsbloggers_tip_anneliesverhelst_intogadgets – Okay, met Intogadgets speel ik in dit rijtje misschien een beetje vals. Maar aan de leiding van deze site staat wat mij betreft ook een echte tech-lady, namelijk Annelies Verhelst. Deze dame volg ik ook al jaren op twitter; zo ontdekte ik ook dit platform. De site is sinds eind september 2013 in de lucht, maar daarvoor schreef Annelies op haar persoonlijke site Anneliesje.nl al over gadgets. Op Intogadgets ontdek je veel reviews, maar ook commentaar op aankondigingen of nieuwtjes van fabrikanten en zelfs handige do-it-yourself tips.

Annelies werkt met een team van bloggers. Overwegend heren, maar die hebben wel verstand van zaken. Een review op Intogadgets bevat dan ook meer dan de conclusie dat het een fijn product is. Nee, hier wordt alles goed onder de loep genomen. Lees bijvoorbeeld alles over de smartwatch Moto 360 en ‘Size Matters?!’ wil je natuurlijk ook lezen. En zo’n tip als ‘Maak van je ‘ouderwetse’ oordoppen weer hippe sportieve’ vind ik ook handig. Ik heb hier ook nog een stapel van die standaard Apple-oortjes liggen.

Dutch Cowgirlsbloggers_tip_marjolijnkamphuis_dutchcowgirls – Dutch Cowgirls is natuurlijk een oud-gediende. In 2008 is dit zusje van Dutch Cowboys gelanceerd. Initiatiefneemster Marjolijn Kamphuis zei toen: “Af en toe lijkt het alsof de online wereld vooral het domein is van de man. Vrouwen zijn net zo goed geïnteresseerd in technische dingen die mooi en nieuw zijn, en kijken daar vaak net even anders tegenaan.” Gelukkig verandert er wel wat, maar het blijft toch een mannending. Daarom ben ik ook zo blij met de sites uit deze Blog5.

De kwaliteit van de artikelen doet niet onder voor de heren, maar juist die vrouwelijke touch bevalt mij erg goed. Zo vind ik zo’n artikel als ‘Neem wraak op je vijanden met deze ‘glitter bom’’ goed gevonden. Sinds de aanslagen in Parijs komen de glitterinitiatieven voorbij op social media. Ja, dan moet je dat ook beschrijven. Daarnaast hebben ze ook ‘Dé 5 tech-trends voor 2015‘ op een rijtje gezet. Wat ik wel jammer vind, is dat er geen pijl meer op te trekken is wanneer er wat wordt gepost. Soms zijn dat meerdere artikelen per dag; andere keren ligt de site weer een paar dagen stil. Dat zie je wel bij meer sites in dit rijtje, maar ik heb het gevoel dat Dutch Cowgirls vroeger veel stabieler was. Daarom valt het mij meer op.

Ladygadgetsbloggers_tip_constancehage_ladygadgets – Als laatste Ladygadgets van Constance Hage. Deze enthousiaste dame deelt niet alleen tech-gerelateerde gadgets, maar ook andere handigheidjes voor vrouwen. Van koffers tot bijzondere deksels om je glazen potten een tweede leven te geven tot beauty-apparaten en espressomachines. Heel divers dus. Dat maakt een bezoekje aan de site ook zo leuk. Je ontdekt iedere keer wel iets nieuws.

Zo deelde ze deze week het handige artikel ‘Wat mag je nu wel met een Dash Cam?’ Zijn die populaire camera’s voor op het dashboard – je kent ze wel dankzij allerlei Russische YouTube-filmpjes – in Nederland eigenlijk wel legaal? Maar ook de Microsoft Lumia 535 wordt onder de loep genomen. Op deze site dus een aangename combinatie tussen reviews en nieuwtjes. En dan echt allemaal over gadgets.