Selecteer een pagina

Carnaval! Dat betekent dat alle remmen weer losgaan. Wordt het deze dagen ook zo’n feestje op je blog?

Heb jij iets met carnaval?

Zelf woon ik in het Brabantse Cuijk, dus dan ontkom je niet aan carnaval. Op dinsdag komen er jongeren uit heel Nederland naar hier vanwege onze legendarische kroegentocht. En ook de Metworst (die vaak op tv voorbijkomt) wordt hier in de regio georganiseerd. Voor mij is dat helemaal geen straf, want ook in Zeeuws-Vlaanderen vierde ik het altijd al fanatiek.

Blog je persoonlijk dan kun je namelijk van alles over carnaval schrijven. Natuurlijk over de feesten die je bezoekt, hoe je je hebt verkleed, de bijzondere optocht, alle lokale gebruiken tijdens carnaval en ga zo maar door. Of trek het algemener en schrijf over de oorsprong van deze traditie.

En zakelijk bloggers?

Doe je iets creatiefs dan kun je op je blog misschien wel een leuke carnavals-DIY (do it yourself) plaatsen. Doe je wat met voeding dan zijn ‘goede bodem’ en ‘antikater’-recepten dan ook bijpassend. Ben jij psycholoog en weet je waar die drang vandaan komt dat we ons anders willen voordoen dan wie we zijn. Achter het verkleedfestijn met carnaval zit vast een gedachte.

Ga je zelf carnaval vieren en is je bedrijf daarom een paar dagen gesloten? Kies dan voor een inhaker. Natuurlijk is dat leuk op social media, maar vergeet ook je blog niet. Hier twee berichten van collega’s van mij; ze hebben deze beide op hun social media gedeeld, maar op hun blog (als ze zouden bloggen) zou hij ook niet misstaan. Kijk hier hoor Claessens Styling en Jip Vormgeving hun afwezigheid tijdens carnaval bekend hebben gemaakt.

bloggen_tip_365dagen_carnaval_vastelavond_traditie